Broodje hamburger van de BBQ
Er gaat niets boven een échte huisgemaakte hamburger, helemaal wanneer je hem zelf maakt met topkwaliteit vlees en de juiste tools. Deze smaakvolle hamburger hebben wij bereid met rundergehakt van Slagerij Wout van Veen, gevormd met onze eigen BBQBuddies hamburgerpers.
Ingrediënten (voor 4 personen)
-
400 – 600 g rundergehakt (100–150 g per burger)
-
Peper & zout
-
4 hamburgerbroodjes
-
Scheutje olijfolie
-
Enkele bladeren ijsbergsla
-
½ komkommer, in dunne plakjes
-
2 tomaten, in plakjes
-
4 plakjes bacon
-
4 plakjes cheddarkaas
-
Gebakken ui (naar smaak)
-
BBQ saus van Noskos
Bereidingswijze
-
Burgers maken:
Meng het rundergehakt met zout en peper naar smaak. Vorm vervolgens mooie, stevige burgers van 100–150 gram met de BBQBuddies hamburgerpers. -
Grillen:
Grill de burgers op de BBQ of in een grillpan tot ze mooi gaar en sappig zijn. Voeg de cheddarkaas toe op het einde zodat deze lekker smelt over het vlees. -
Bacon bakken:
Bak de bacon krokant op de BBQ of in een koekenpan. -
Broodjes voorbereiden:
Snijd de hamburgerbroodjes open en bestrijkze licht met olijfolie. Daarna Rooster je ze kort op de BBQ of in een grillpan voor een krokant laagje. -
Opbouwen:
Beleg de onderkant van het broodje met ijsbergsla, gevolgd door komkommer en tomaat. Leg hierop de burger met gesmolten kaas, dan de krokante bacon en de gebakken ui. Maak het af met een flinke lepel van je favoriete BBQ saus. Wij kozen voor de Noskos bbq saus. -
Serveren:
Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer direct. Serveer eventueel met frietjes of een frisse coleslaw.
Je hebt nu een broodje hamburger gemaakt. Het is één van onze favorieten en snel bereid.