Pulled Chicken

Pulled Chicken

Table of Contents

    Pulled Chicken van de Kamado – onze favoriet op Turks brood

    Pulled pork is misschien de bekendste BBQ-klassieker, maar pulled chicken verdient minstens zoveel liefde. Het is sneller klaar, lichter én toch heerlijk sappig en rokerig. Perfect op een broodje, in een wrap of verwerkt in een salade. Wij maken ‘m op de kamado: eerst rustig garen voor die fijne rooksmaak, daarna lekker mals stoven in de Dutch oven.


    Voor deze versie gebruikten we de kruiden en saus van Noskos, maar eerlijk is eerlijk – je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete rub of BBQ-saus kiezen. Het eindresultaat? Een smeuïge berg kip op knapperig Turks brood. Ideaal voor een BBQ-feestje, maar ook gewoon op een zaterdagmiddag met een koud biertje erbij.

    Ingrediënten (4-6 personen)

    • 1,5 – 2 kg kippendijen (zonder bot, met of zonder vel)

    • 2 el Noskos BBQ-rub (of een rub naar eigen smaak)

    • 1 ui, grof gesneden

    • 2 teentjes knoflook, geplet

    • 250 ml kippenbouillon

    • 200 ml Noskos BBQ-saus (of een saus naar keuze)

    • Eventueel: scheut appelsap voor een frisse touch

    • 1 groot Turks brood, horizontaal opengesneden

    Wat heb je nodig

    • Kamado met kolen

    • Dutch oven (gietijzeren pan)

    • Hittebestendige kernthermometer

    • Houtchunks (appel, kersen of hickory zijn toppers)

    • Kip Shredder (of gewoon twee vorken, als je geen haast hebt)

    Zo maken wij ‘m

    1. Rub erop en even laten intrekken

    Dep de kippendijen droog. Strooi er royaal Noskos BBQ-rub overheen en laat het een half uurtje intrekken. Ondertussen kun je de kamado opstoken.

    2. Kamado klaarmaken

    Zet de kamado op indirect met een temperatuur van ongeveer 120–140°C. Gooi er een houtchunk bij voor die subtiele rooksmaak.

    3. Rustig garen

    Leg de kip weg van het directe vuur. Sluit het deksel en laat garen tot een kern van zo’n 75°C. Meestal duurt dit een klein uurtje.

    4. Tijd voor de Dutch oven

    Doe de kip in de Dutch oven met ui, knoflook, bouillon en een flinke scheut Noskos BBQ-saus.
    Laat het stoven op ±150°C tot de kip zo mals is dat je ‘m zonder moeite uit elkaar trekt. Reken op 30–45 minuten.

    5. Shredden

    Met een Kip Shredder trek je de kip in mooie stukken. Meng het vlees terug in het stoofvocht en proef even. Wil je ‘m smeuïger? Nog wat saus erbij.

    6. Serveren

    Snijd het Turks brood open, rooster kort op de BBQ voor extra bite en vul ‘m royaal met pulled chicken.

    Wat kun je er nog meer mee doen?

    Pulled chicken is enorm veelzijdig:

    • Op briochebrood met frisse koolsalade

    • In wraps met avocado en tomaat

    • Op pizza met BBQ-saus en rode ui

    • In taco’s met maïs en koriander

    • Door een salade voor extra eiwit

    • In quesadilla’s of een tosti voor een stevige lunch

    Tip van ons

    Pulled chicken is prima in te vriezen. Even opwarmen in een pannetje met een scheut bouillon of saus, en hij is weer als nieuw.

     

    Share information about your brand with your customers. Describe a product, make announcements, or welcome customers to your store.